Mina kurser

Mina kurser

På mina kurser jobbar vi med att förbättra din och hundens kommunikation, göra dig till en trygg och säker flockledare och lära dig lära hunden såväl lydnadsmoment som gränser.

Mina kurser

Här nedan finns alla kurser

Kursavgiften ska vara betald senast 1 vecka innan kursstart. Om avbokning sker mindre än en vecka innan kursen startar debiteras halva summan. Som ny kund har man rätt att prova de två första gångerna. Om kursen ej passar er eller inte motsvarar era förväntningar så återbetalas hela summan.

image3Inkallning

Få kunskap om hur just du ska träna just din hund till en inkallning som funkar till 100%. Fräscha upp era kunskaper, bättra på det som har glömts bort och skaffa ny inspiration. Det ska vara lugnt och skönt att kunna ha din hund lös, för såväl dig som din vän. En inkallning som sitter som sten ger hunden ett så mycket friare och härligare liv. Bygg en hållbar inkallning för att ge din hund ökad frihet. Öppna upp för en skön förtroendefull relation med frihet och krav på lydnad. 

Innehåll: Belöning ( hur, när, vart, varför? ) Störningsträning ( andra hundar, doft, rörelse, jakt, lek , avstånd mm) Vad påverkar om inkallningen lyckas / misslyckas? Vi varvar teori med praktiska övningar. Passar alla nivåer.

Här bygger vi en trygg, tydlig och förtroendefull relation. Inkallningsträningen kommer att ge dig verktyg så att ni lyckas hemma med bestående resultat. Kontakt. Respekt. Följsamhet.

image4

 

Boost. Två timmar, en kväll.

Har ni gått fortsättningskursen och känner er redo för en kväll fylld med relationsboostande moment? Vill ni ha mer utmaning? Vill ni komma vidare i er relation? Då är en boosten en kväll för er.
Under kvällen blandas gamla moment med nya och vi kollar på din tajming i samspelet med hunden. När släpper hunden sin tanke och när släpper du? Vi förfinar ditt sätt att hitta mjukheten och nyanserna och hjälper din hund att snabbt hitta sin bästa attityd i olika situationer.

Hitta ert bästa flow och upptäck harmonin.
Ha härligaste fredagshundmyset.

Varmt välkomna på en två timmars boostkväll där vi på ett glädjefyllt sätt lär oss läsa hundens signaler, boostar upp gamla kunskaper och lär oss nytt.

image6

Kantarellsök

Lär din hund leta skogens guld! Ett utmärkt sätt att låta din hund använda sig av sin fantastiska nos och hunden blir en värdefull tillgång för dig i skogen. Du kommer att få lära dig grunderna och få verktyg med dig hem så att ni efter kursens avslut kan börja träna i skogen. Under kursen lär vi hunden att hitta och markera kantareller. Inga förkunskaper krävs.

image2

Valpkurs

På valpkursen skapar vi en bra relation med enkla regler, trygghet och massa glädje redan från början. Vi utvecklar ditt hundägarskap och förståelse för och runt den nya familjemedlemmen. Vi blandar teori med inkallning, kontaktövningar, passivitetsträning, belöningsträning, nej- tränar och formar fram det allra bästa ur din nya lilla flockmedlem. Vi väljer att träna i olika miljöer, dels för att grundträna hunden och träna den i att lyssna med störning men också för att göra den så miljötrygg som möjligt.23550202_1798468690223715_8409011912047351511_o

Fortsättningskurs vardagslydnad

Kursen för dig som har gått grundkurs / valpkurs för Hundägarcoachen tidigare eller om du har en god grundlydnad. Här blir det störningsträning i alla moment. Avstånd, passivitet, fokus, samarbete, inkallningar och löshundsträning. Det finns även utrymme för dina önskemål. Vill du fräscha upp lydnaden, stärka er kontakt och relation, komma igång igen, bättra på era kunskaper, ge hunden uppgifter så att den känner sig viktig? Hel enkelt köra vidare för en störtskön vardag? Då ska ni hoppa på den här kursen. Glädje, tydlighet och en positiv känsla genomsyrar träningen.

image7

Sommarens skönaste hundträningshelg på vackra Ulvön!

Ta chansen att få din hund följsam i skiftande miljöer.En relationsboostande, utvecklande och härligt mysig helg tillsammans med andra hundmänniskor.

Kom och upplev en helg fylld med:

  • Utvecklande vardagslydnad i varierande miljöer.
  • Workshops i effektiv inlärning.
  • Hundens språk och Rallylydnad är årets teman och tränas i mågrupper vid två tillfällen.
  • En lekfull mini-triathlon med din hund.
  • Lunchutflykt med hundarna till Ulvöhamn. En coachad promenad med utvecklande stationer utmed sträckan.
    Mysig grillkväll med roliga aktiviteter där hela familjen är välkommen.
  •  Vi kommer att bo på Ulvö Lakeside resort, ett barnvänligt område med pool och bastu. Ta med dig familjen om du vill.

Lördag:
09:00: Båten avgår från Köpmanholmen.

09:50: Ni anländer till Ulvöhamn och checkar in i stugorna.

10:30-13:00: Träning för att bygga ihop er, hitta tajming, hitta ert bästa flow, jobba på avstånd i kommunikationen och minska hjälperna. Förfina, mjukna och bli mer träffsäkra i ert sätt att leda hunden.

13:00-14:00: Lunch vid boendet. 

14:00-15:00: Träning. Ni delas in i två grupper och kommer under eftermiddagen att köra blandade vardagslydnadsträning, momentträning och kommunikation.

15:00-16:00: Workshop om effektiv inlärning.

16:00-17:00 Gruppträning i liten grupp med två olika teman.

Hundens språk, vi lär oss att kommunicera utan kommandon och godis.

Rallylydnad: Oavsett er nivå får du här på ett glädjefyllt sätt träna lydnad.

17:30-19:30: Mysig gemensam grillmiddag. 

19:30-21:00:  Ett lekfullt mini-triathlon för dom som vill.  

21:00-  Vi hänger vid poolen och har det gott. 
 

Söndag: 
08:30-09:30: Blandad träning.

09.30-10:00: Paus.

10:00-11:00: Gruppträning i liten grupp med det temat som ni inte körde på lördagen.

11:00-12:00: Coachad lunchpromenad med stationer ner till Ulvö hamn. 

12:00-13:00 Lunch nere vid hamnen tillsammans med hundarna (valfritt om ni hellre vill ta med er mat).

13:00-14:30: Vi knyter ihop säcken med alla nya och fördjupade kunskaper.

15:30: Båten avgår och vi säger adjö.

Om du kommer ensam så teamar vi ihop er. Det finns möjlighet att komma redan fredag för er som vill. 

Varmt välkomna till en härlig och utvecklande sommarhelg på fantastiska Ulvön tillsammans med din hund / vänner/ familj.

Rakel och Anna-Karin.

image1
image5

Hundharmoni – all-inclusive helgläger.

Gong-meditation med hund & vardagslydnad

Lägg stress och måsten till sidan och kom till en lugn och rofylld plats tillsammans med din hund. En helg fylld med avslappnande vibrationer från Gongtrummorna, hundträning, god mat, trevlig samvaro, avslappningsövningar och inspirerande workshops.

Gong-meditation tre pass om dagen, övningar i avslappning och medveten närvaro.

 ·    Möjlighet för hundarna att i lugn och ro ströva fritt i ett 20000 m2 stort inhägnat område med varierad terräng under våra pauser och workshops.

·      Workshops: Förbättra din kommunikation med hunden. Effektiv inlärning.

·      Inga förkunskaper, kom som du är och åk hem avslappnad, fylld av ny energi och med en förstärkt relation till din hund.

·      Lunchutflykt med hundarna till en vacker plats på bergets topp. En coachad promenad med stationer utmed vägen upp. Avslappnande gongspel och lunch uppe på toppen.

·      Mysig grillmiddag ute vid brasan om vädret tillåter, alternativt håller vi till i stallet.

Vi kommer att bo enkelt och äta gott på Bergbacka Gård. Alla måltider och boende ingår i kurspriset. 

Varmt välkomna hälsar Rakel och Monica.