Hundägarcoachen
Skip Navigation Links  

Träningsfilosofi

Min strävan är att på ett enkelt sätt inspirera hundägare till att vara härliga, ärliga och trygga flockledare för sina hundar. Min bästa stund i livet är då det säger klick mellan hund och förare. Jag brinner för att öka det samspelet.

Hundträning är mer än bara sitt och ligg. Det handlar om att forma hunden till en trygg individ som väljer att samarbeta med sin flock. Sitt, ligg och andra moment är verktyg på vägen dit.

Med mitt sätt att träna kan man ge hunden större frihet. Frihet under ansvar!

Viktigast för att bli framgångsrik med sin hundträning är att vara konsekvent. Både vad gäller belöning och förbud. Viket vi också lägger mycket fokus på under kurserna. Min träningsmetod är varken låst vid den hårda eller mjuka skolan utan handlar om att bygga en fungerande relation till din hund där glädje, gränssättning och bus är ledorden.

På mina kurser varvar jag mellan praktiska pass och teori. Grupperna är små och alla får individanpassad träning oberoende av hundras. Alla är välkomna. En löptik ses som fantastisk tillgång i gruppen. Alla hundar ska få lära sig att känna trygghet i att ha andra hundar på nära håll. Fokus ska hållas på matte och husse oavsett omgivningen.

Självklart ligger hundarna med under våra genomgångar och diskusioner. En viktig del i hundägandet är att lära hunden slappna av i alla möjliga situationer och att det är du som förare som styr av och på knappen. För att du och din hund ska förstå varandra så pratar vi också en hel del hundspråk.

Kursavgiften inkluderar också ett skriftligt material med övningar dess funktioner och mål, hundspråk samt andra tips för er. Har du en gång kursat hos mig är du för alltid hjärtligt välkommen med dina frågor och funderingar om allt som rör din hund och ditt hundägande.


RAKEL SANDIN  0730-48 71 59  rakel@hundagarcoachen.se
Logga in